FF-Serieus - Gastouderbureau RoodkapjeMeerhoven

Laatste bewerking op 8 januari 2019
Ga naar de inhoud

FFserieus

FFserieus.nl, de allernieuwste website voor gastouders, vraagouders en oppaskinderen is nu online!

Informatie, handige tips, belangrijke documenten en heel, hééééél veel spelletjes. Dat is wat de nieuwe website, speciaal ontwikkeld door Roodkapje, u te bieden heeft. Allemaal gratis toegankelijk voor de klanten van ons gastouderbureau. Afgelopen jaren is er hard gewerkt aan dit online platform waarop gastouders en vraagouders alles te weten komen over bijvoorbeeld pedagogiekmotoriek, ontwikkeling, gezondheid, veiligheid, voeding, verkeer en nog veel meer. Voor de oppaskinderen is er een apart gedeelte met leerzame spellen in de categorieën beweging, muziek, luisteren, rekenen, taal en ga zo nog maar even door...
U kunt eenvoudig en 24 uur per dag inloggen op ffserieus. Ga naar www.ffserieus.nl  en log in met uw gastoudernummer en postcode (vraagouders en kinderen kunnen inloggen met het nummer van hun gastouder en bijbehorende postcode). U komt direct binnen op de startpagina waar u kunt kiezen voor het gastoudergedeelte of het kindergedeelte. Het gastoudergedeelte is voornamelijk informatief, het kindergedeelte is vooral educatief – recreatief.

Het gedeelte voor de gastouders en vraagouders:
Speciaal ter ondersteuning van de opvoeding en ontwikkeling vindt u op dit gedeelte van FFSerieus alles wat hiermee te maken heeft. Actuele informatie over bijvoorbeeld gezondheid, veiligheid, EHBO, verkeer en meer. 24 uur per dag bereikbaar. Wanneer u het uit komt of denkt nodig te hebben kunt u te allen tijde deze informatie raadplegen.
Voorbeelden van certificaten die behaald kunnen worden


Voorbeelden van onderwerpen die in dit gedeelte van de website behandeld worden:

De ontwikkeling van kinderen. Onder andere motoriek, spraak en taal komen aan bod.
Wat kunt u als (gast)ouder doen om de ontwikkeling van uw (oppas)kind zoveel mogelijk te bevorderen? Waar kunt u op letten om stoornissen te signaleren?

Veiligheid in en om het huis en zelfs in het verkeer.
Op welke manier kunt u uw (oppas) kind het veiligst laten badderen en wat voor stoeltje gebruikt u in de auto om alle mogelijk risico’s zoveel mogelijk te beperken? 


Gezonde voeding, hygiëne en allergieën. 
Welke voeding en tussendoortjes zijn wel of niet gezond en hoe herkent u een allergie/ lichamelijke reactie? 

Op deze en vele andere vragen geeft FFserieus u alle antwoorden. 24 uur per dag.

Het gedeelte voor de kinderen:
In dit gedeelte van FFserieus vindt u tientallen spelletjes onderverdeeld in de categorieën bewegen, kijken, luisteren, rekenen, taal en muziek. Op deze manier kunt u lekker bezig zijn met de kinderen en ondertussen bijdragen aan hun ontwikkeling. Leuke taalspelletjes zoals ‘raad het woord’ om de grammaticale kennis van uw oppaskinderen te vergroten. Kinderyoga en online dansles voor de motorische ontwikkeling, rekenspelletjes om de kinderen te ondersteunen bij het leren omgaan met cijfers.

Voorbeelden van leuke en leerzame spelletjes op ffserieus.nl
Leer uw (oppas)kinderen eenvoudig thuis dansen. Stoelendans, hiphop of dansjes voor de allerkleinsten. Goed voor de motoriek en gezondheid. Muziekspelletjes zoals 'Speel maar na' en 'Rap je rap' om het ritmegevoel van de kinderen te ontwikkelen. Maar ook  de 'geluidenkwis' en alle andere luisterspelletjes waarmee de kids voorlopig nog wel even zoet zullen zijn. Ook taal en rekenen komen aan bod met spelletjes als 'Letterbrij', 'Woordflits' en het "Apen reken spel".

Up to date
Het team achter FFserieus staat nooit stil. De website wordt continu onderhouden. Dat wil zeggen dat hier altijd de meest recente informatie te vinden is en er wekelijks nieuwe spelletjes en filmpjes worden toegevoegd. Zo raken u en uw (oppas)kinderen nooit uitgespeeld.  

         
Opmerkingen of reacties
FFserieus is een platform speciaal voor gastouders, vraagouders en oppaskinderen. Het FFserieus-team probeert altijd zo relevant mogelijke informatie en de meest leerzame spelletjes aan te bieden om u te ondersteunen bij de opvoeding en ontwikkeling van uw (oppas)kinderen. Dit doen wij in samenwerking met pedagogen en leraren op vele gebieden zoals dans en muziek. Mocht u op onze website toch nog dingen missen of tegenkomen waarover u op- of aanmerkingen heeft, dan zouden wij het zeer prettig vinden als u ons hier op zou willen wijzen. Samen met u kan het team van FFserieus de website nog verder optimaliseren. Tips, ervaringen en reacties kunt u sturen naar dit emailadres. Alvast bedankt!


Terug naar de inhoud